Cancelarul german s-a adresat miercuri camerei inferioare a parlamentului german despre prioritățile de cheltuieli ale guvernului său. În discursul din Bundestag, Scholz a reiterat că Germania va livra armament Ucrainei, care constă în sisteme moderne de apărare antiaeriană IRIS-T, cu ajutorul cărora Ucraina va putea “să protejeze un întreg oraș mare de atacurile aeriene ale Rusiei“.

De asemenea, Scholz a mai spus că Germania va oferi Ucrainei și radare capabile să detecteze poziții inamice, dar și lansatoare de rachete despre care a precizat că nu au capacitatea necesară pentru a viza teritoriul Rusiei.

Declarațiile lui Scholz vin pe fondul criticilor potrivit cărora Germania manifestă reticență în a susține Kievul în războiul declanșat de Rusia, iar ajutorul promis anterior întârzie să apară. Potrivit presei germane, înainte de discurs, liderul opoziției Friedrich Merz i-a cerut lui Scholz să-și lase deoparte textul pregătit și să spună parlamentului cu exactitate ce arme intenționează să livreze Kievului. Cancelarul a mai declarat în fața parlamentului că, până în prezent, Germania a trimis în Ucraina 15 milioane de cartușe, 100 de mii de grenade și mai mult de cinci mii de mine antitanc.

Surse alternative: DW, AP

Foto: Sergey Kohl | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday