Mai multe orașe s-au confruntat cu întârzieri în privința primirii și administrării serurilor produse de BioNTech și Pfizer, care trebuie păstrate la temperaturi de -70 de grade Celsius.

Spre exemplu, autoritățile regionale din districtul Lichtenfels (Bavaria) au anunțat că temperatura dintr-o cutie frigorifică în care erau transportate dozele a crescut la 15 grade Celsius, iar aproximativ 1.000 de doze au fost afectate. Au adăugat că nu au primit nicio indicație de la BioNtech cu privire la modul în care trebuie procedat mai departe. Informații în acest sens așteaptă și autoritățile locale din Coburg, Kronach, Kulmbach, Hof, Bayreuth și Wunsiedel

BioNTech și-a asumat responsabilitatea pentru transportul vaccinurilor către cele 25 de centre de distribuție germane, după care statele federale și autoritățile locale vor gestiona transportul către centrele de vaccinare, precum și către echipele mobile de vaccinare.

Odată scos din recipientele de depozitare, serul poate fi administrat în maximum cinci zile și numai dacă a fost păstrat la temperaturi între 2 și 8 grade Celsius.

Sursă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday