“Măsurile eficiente de protecție împotriva infecțiilor sunt mai bune decât carantina care durează prea mult și dăunează în continuare economiei”, susțin autoritățile locale.

De azi toate persoanele peste 14 ani sunt obligate să poarte în magazine, în mijloacele de transport public, pe peroane, în stații, măști FFP2 sau cu grad mai mare de protecție cum sunt măștile KN95 și N95. Doar copiii de peste 6 ani mai pot purta măști de protecție normale sau din materiale textile.

În Germania, restricțiile au fost înăsprite în ultimele săptămâni, iar magazinele neesențiale și restaurantele sunt închise, cel puțin până pe 31 ianuarie.

Acest tip de mască este folosit de personalul medical şi de îngrijire în majoritatea ţărilor deoarece are un grad de protecție mai mare (filtrează 94% din aerosoli), însă prețul este dublu sau chiar triplu față de o mască normală. Din acest motiv autoritățile bavareze au anunțat că vor oferi gratuit 2,5 milioane de astfel de măști.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday