Studiul întocmit de Ifo, pe baza răspunsurilor oferite de oamenii de afaceri, arată că indicele general al optimismului față de afacerile din industroe a crescut de la 15,6 puncte în august la 20,8 puncte în septembrie.  Klaus Wohlrabe, conducătorul studiului, precizează însă că indicii producției vor evolua diferit, în funcție de ramura industrială.

Pe ramuri de activitate, indicele a crescut de la 48 la 53 de puncte în privința construcției de autoturisme. Cea mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat în industria prelucrătoare de piele, confecții și încălțăminte, unde barometrul a trecut de la -57 la +11 puncte.

Așteptările pentru ingineria mecanică sunt încă precaute, pentru că indicele a urcat numai cu un punct, până la un total de 3 puncte. Pentru industria chimică, încrederea a urcat de la 19 la 25 de puncte, în timp ce în industria prelucrării de metale, a avansat la 6, de la 2 cât era în luna august.

O creștere s-a înregistrat și în privința ramurei producției de haine, de la -16 puncte la -2 puncte.

Sursa: Comunicat Ifo Institute

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday