Barometrul pentru ocuparea forței de muncă realizat de ifo Institute a scăzut în februarie la 94,5 puncte, de la 95,1 puncte în ianuarie, marcând a treia lună consecutivă de scădere. Potrivit ifo, carantina și măsurile restrictive duc la pierderea locurilor de muncă mai ales în sectorul comerțului.

Cel mai bine se situează industria prelucrătoare, unde mai puține companii se gândesc la disponibilizări și au în vedere în schimb la noi angajări. În schimb, furnizorii de servicii au manifestat scepticism în ceea ce privește planificarea personalului și au redus planurile de angajare. Firmele din sectorul construcțiilor se așteaptă ca numărul angajaților să rămână stabil.

Săptămâna trecută Oficiul Federal de Statistică al Germaniei anunța că salariul mediu a scăzut în 2020, pentru prima dată din 2007, din cauza schemelor de kurzarbeit, menite să prevină creșterea șomajului. 

Totodată, Germania a înregistrat în ianuarie cea mai mare rată a inflației (+1,4%). Creșterea anuală a prețurilor în Germania, cea mai mare economie europeană, a sărit de la -0,7% în decembrie, la +1,6% în ianuarie.

Sursa: ifo Institute

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday