Aproximativ 70 dintre aceștia au fost deja identificați în Germania, potrivit autorităților. La începutul acestei luni, aproximativ 11 persoane au fost arestate sub suspiciunea că ar fi abuzat de copii și și-au filmat acțiunile. Videoclipurile și fotografiile au fost confiscate din pivnița unui suspect din orașul Münster. Anchetatorii au spus că au identificat cel puțin trei victime, în vârstă de 5, 10 și 12 ani.

Ministerul Justiției din landul Renania de Nord-Westfalia, Peter Beisenbach, a declarat că gradul de abuz distribuit online este profund deranjantși că „nu am avut în vedere amploarea abuzurilor asupra copiilor pe internet”.

Cei care au fost cercetați sunt suspectați că ar fi distribuit pe internet conținut care înfățișa fapte fictive sau reale de abuz. Ancheta a început în octombrie anul trecut, cu arestarea unui suspect în Bergisch Gladbach, lângă Köln.

Biesenbach a declarat că grupul de lucru va trebui să acționeze rapid înainte ca chaturile să fie șterse, ceea ce va face aproape imposibilă identificarea suspecților:  „Vrem să aducem în față autorii și susținătorii abuzurilor asupra copiilor din anonimatul internetului”.

Sursă alternativă: Reuters, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday