“Aceasta este o veste bună pentru toate persoanele în vârstă care așteaptă vaccinarea. Înseamnă că se pot vaccina mai devreme”, a declarat ministrul Sănătății, Jens Spahn, care a mai anunțat că Autoritatea Permanentă de Vaccinare a recomandat extinderea la maximum 12 săptămâni a perioadei dintre administrarea primei și celei de-a doua doze, în urma studiilor care arată că un decalaj mai lung îmbunătățește eficacitatea.

Germania a refuzat inițial să autorizeze vaccinul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, considerând că nu există suficiente date din studiile clinice care să confirme eficacitatea acestuia în această categorie de vârstă.

Politicienii germani s-au confruntat cu critici pentru ritmul lent de vaccinare, care este cu mult în urma Marii Britanii, Israelului și Statelor Unite. Potrivit unui sondaj publicat ieri, 51% dintre germani cred că UE a gestionat prost vaccinarea împotriva coronavirusului, în timp ce 46% consideră că guvernul german a gestionat defectuos campania de vaccinare.

Într-un interviu pentru presa germană, cancelarul Angela Merkel a susținut că “există o problemă de acceptare a vaccinului AstraZeneca”, făcând referire la faptul că numai 28% din cele 7,3 milioane de doze au fost administrate până acum, de când serul a fost autorizat pe 29 ianuarie. De altfel, Business Insider a analizat pe larg situația cu care se confruntă compania farmaceutică în Europa. Publicația notează că serul a ajuns de la a fi considerat “serul pentru toată lumea”, la serul în care Europa are cea mai puțină încredere, în urma unor greșeli de comunicare și a conflictului din iarnă cu Comisia Europeană privind livrările.

La începutul acestei săptămâni și Franța a autorizat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca persoanelor între 65 și 7 de ani și chiar cu comorbidități.

Surse alternative: Reuters, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday