Site-ul a fost ținta unui atac de tip DDoS (care supraîncarcă serverele cu o cantitate mare de date). Mai exact, a fost “suprasolicitat de numeroase cereri de accesare, serverele au căzut, iar site-ul a fost, temporar, inactiv”, după cum explică Business Insider.

Georg Thiel, ofițerul responsabil de funcționarea site-ului, a explicat că acele sisteme IT importante pentru desfășurarea alegerilor nu au fost afectate și că din momentul detectării incidentului, protocoalele de securitate au fost actualizate. Totuși, autorii nu au fost încă identificați.

În urmă cu zece zile, Ministerul de Externe a acuzat grupul rus de hackeri Ghostwriter că ”țintește de ceva timp” parlamentarii germani. Recent, Georg Thiel declara pentru “Tagesschau” că întreaga infrastructură este pregătită pentru a face față unui incident de securitate, chiar și în ziua alegerilor. 

A explicat că un astfel de atac ar putea fi folosit pentru a contesta legitimitatea rezultatelor scrutinului și să alimenteze valul de dezinformare pe rețelele de socializare. De altfel, în spațiul public german s-a vehiculat în repetate rânduri ipoteza că Rusia va încerca să intervină în aceste alegeri.

Alegerile federale germane se vor desfășura duminică, 26 septembrie. Favorit este Olaf Scholz (SPD), iar contracandidații săi sunt Armin Laschet (CDU – partidul Angelei Merkel) și Annalena Baerbock (Partidul Verzilor).

Sursa: BusinessInsider.de.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday