Ministrul Afacerilor Interne din Regiunea Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a explicat că poliția a primit indicații despre faptul că un atac terorist islamist va avea loc la o sinagogă din orașul Hagen, în seara de miercuri, când credincioșii participă la slujbele dedicate sărbătorii Yom Kippur.

Publicațiile germane Bild și Der Spiegel au scris că autoritățile germane au fost alertate de către un serviciu de informații străin, însă nu au precizat cum au obținut informațiile. Ministrul Reul a mai spus că un tânăr sirian de 16 ani, principalul suspect, și trei persoane din anturajul acestuia, au fost arestați. Slujba de miercuri a fost anulată.

Incidentul de miercuri amintește de atentatul din 2019, când un islamist a omorât două persoane care participau la slujba de Yom Kippur, într-o sinagogă din Halle. Autorul a invocat atunci motive religioase, iar justiția germană l-a condamnat la închisoare pe viață.

Surse alternative: CNN, Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday