Țara vrea să relaxeze regulamentele privind insolvența, cu condiția ca firmele afectate să aibă un model de afaceri robust. Reuters notează că Germania se pregătește pentru cea mai mare criză economică de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Companiile care pot arăta creditorilor o perspectivă realistă de restructurare ar trebui să-și poată implementa proiectul în afara procedurilor de insolvență”, a declarat ministrul Justiției Christine Lambrecht.

Conform proiectului de reformă, care este preconizat să intre în vigoare la începutul anului 2021, termenul limită pentru depunerea cererilor de insolvență va fi extins la șase săptămâni (față de trei în prezent), iar autoritățile vor aplica criterii mai relaxate atunci când vor examina cererile. 

Criticii susțin că suspendarea insolvenței întârzie, dar nu împiedică, prăbușirea companiilor menținute artificial pe linia de plutire.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday