Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat luni de guvernul federal, iar el prevede că persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală vor avea dreptul să se întâlnească între ele, să meargă la restaurante, dar și în magazinele neesențiale, în timp ce aceste locuri vor rămâne restricționate pentru cele nevaccinate. În plus, persoanele care au primit cel puțin o doză de vaccin nu vor mai trebui să intre în carantină după călătorii în străinătate, cu excepția cazului în care se întorc din țările în care virusul a suferit mutații (India, Brazilia, Africa de Sud). Potrivit Financial Times, proiectul ar putea deveni legislație chiar din această săptămână.

Germania a intrat în a șasea lună de restricții ferme anti-epidemice, iar luna trecută a fost adoptată o lege care impune automat limitarea persoanelor și închiderea magazinelor neesențiale, în zonele în care incidența epidemică depășește 1 la mia de locuitori. Până acum, aproape 23,5 milioane de persoane (28%) au primit cel puțin o doză de vaccin în Germania, iar dintre acestea, 6,6 milioane (8%) sunt complet imunizate. Dar vaccinul a fost administrat în mare măsură doar persoanelor în vârstă, precum și lucrătorilor din prima linie și bolnavilor cronici.

Financial Times consideră că Germania deschide astfel drumul pentru ridicarea restricțiilor pentru persoane vaccinate și în alte părți din UE, în Danemarca urmând a fi deschise pentru acestea restaurantele, barurile, cafenele și muzeele, în timp ce autoritățile franceze lucrează la crearea unui așa-numit “Permis Sanitar”, care să le permită oamenilor să călătorească la nivel internațional, dacă au fost vaccinați sau pot prezenta un test Covid-19 negativ. Totuși, președintele Emmanuel Macron se împotrivește introducerii unui tratament diferențiat între vaccinați și nevaccinați în privința accesului în restaurante, baruri sau magazine, dar este de acord cu o diferențiere la evenimente de amploare precum concertele, festivalurile sau conferințele.

Sursă alternativă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday