Potrivit ultimului sondaj realizat de ifo Institute, în martie, 31,7% dintre angajații companiilor germane lucrau de acasă cu jumătate de normă sau cu normă întreagă. ”Germania are încă mult de îmbunătățit în acest sens. Estimăm că 56% dintre angajați pot ajunge să lucreze de acasă”, spune Oliver Falck, directorul ifo. În februarie, Institutul a calculat că procentul de angajați care lucrau la distanță era de 30,3%.

”Dacă mai mulți oameni ar lucra de acasă ar ajuta în lupta împotriva pandemiei, iar prin păstrarea distanțării sociale ar menține economia. În același timp, faptul că cifra (persoanelor care lucrează de acasă) este relativ scăzută arată cât de importantă este testarea regulată la locul de muncă”, a adaugat Falck.

Proporția angajaților care lucrează de acasă variază în funcție de sector. În timp ce 42,6% din personalul furnizorilor de servicii lucrau de acasă în martie, în industria prelucrătoare munceau de la distanță 23,4% dintre salariați și 19% în comerț (angro-24,3%; comerț cu amănuntul-11,4%).

Directorul ifo mai spune că numărul în mare măsură stabil de angajați care lucrează de acasă, parțial sau tot timpul, ascunde de fapt o scădere a numărului persoanelor care muncesc la distanță. Datele actuale de la Google privind mobilitatea arată că numărul navetiștilor din Germania a crescut din nou începând cu a doua jumătate a lunii februarie și a ajuns acum la același nivel ca în octombrie 2020, înainte de a doua carantină. ifo spune că aceste cifre sugerează că, în general, mai mulți angajați se deplasează din nou la locul de muncă, cel puțin o parte din timp.

Sursă: comunicat oficial

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday