La noul centru din Munchen, care se va întinde pe o suprafață de 30 de mii de metri pătrați, va fi dezvoltat designul pentru următoarea generație de semiconductoare, dar angajați se vor ocupa și de cercetarea și inovarea în domeniu, precum și de dezvoltarea tehnologiilor 5G și wireless. Apple plănuiește ca investiția să fie gata până în 2022 și vrea să angajeze sute de persoane 

Orașul bavarez este deja cel mai mare punct de lucru european al Apple, unde grupul are deja aproape 1.500 de angajați. De altfel, este și un hub pentru dezvoltarea de cipuri, unde mai au sediul și Fraunhofer sau Infineon Technologies AG, care au activități similare.

În prezent, Apple încearcă să-și micșoreze dependența de alte companii, motiv pentru care și-a dezvoltat propriile semiconductoare pentru telefoane, laptopuri și iPad-uri. Grupul mai urmărește să-și dezvolte propriul modem celular care să permită telefoanelor să se conecteze la internet sau să efectueze apeluri, pentru a renunța la serviciile Qualcomm.

Această extindere în Germania a fost pregătită încă din 2018, când compania californiană s-a înțeles cu Dialog Semiconductor, un proiectant de cipuri, pentru un schimb de tehnologie în urma căruia au fost regândite procesoarele instalate pe iPhone-uri.

Sursa: Bloomberg.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday