Vedem o creștere exponențială“, a declarat cancelarul german, adăugând că fiecare vaccin administrat este un mic pas către revenirea la normalitate“. Germania a înregistrat o rată de incidență de 12,2 cazuri noi la o sută de mii de persoane în ultimele șapte zile, mai mult decât dublu față de rata înregistrată la începutul lunii iulie.Cu o incidență a cazurilor în creștere, s-ar putea să avem nevoie să introducem măsuri suplimentare, a mai spus aceasta.

Declarațiile cancelarului german vin după ce UE a anunțat că a ratat ținta de 70% din populația adultă vaccinată complet până la sfârșitul lunii iulie. Până acum au fost imunizați cu schema completă circa 200 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene, ceea ce reprezintă peste 50% din populația adultă.

Germania se alătură astfel, mai multor țări care se confruntă cu creșterea numărului de cazuri pe fondul răspândirii variantei Delta. 

În această săptămână, Franța a adoptat noi reguli și a impus un permis de sănătate pentru toate evenimentele sau locurile cu mai mult de 50 de persoane, înainte de a fi extins la restaurante, cafenele și centre comerciale în august. Oamenii trebuie să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ pentru a avea acces, după ce autoritățile franceze au raportat aproape 22 de mii de noi cazuri miercuri, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul lunii mai.

De asemenea, Italia a anunțat că permisul de sănătate va fi obligatoriu pentru persoanele care doresc să intre în baruri, restaurante, piscine, facilități sportive, muzee și teatre începând cu 6 august sau să participe la evenimente sportive, concerte și seminarii.

Numărul de cazuri crește și în Marea Britanie, unde cele mai multe restricții au fost ridicate la începutul acestei săptămâni. Supermarketurile britanice au avertizat cu privire la o posibilă criză de alimente, din cauza faptului că personalul este obligat să se autoizoleze. 

Sursă: France 24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday