Merkel a declarat la o întâlnire online a partidului său că este crucial să se reducă rata infecției înainte ca răspândirea variantei britanice de coronavirus să nu mai poată fi oprită. “Nu avem nimic de câștigat dintr-o ieșire prematură acum din carantina parțială. Măsurile de relaxare ar risca să provoace creșterea rapidă a numărului de infecții din nou”, a declarat Merkel. 

Germania se află în carantină din noiembrie, ceea ce a forțat închiderea școlilor, grădinițelor și afacerilor neesențiale. Cu toate acestea, unele federații au elaborat deja planuri individuale pentru a redeschide unitățile de învățământ de săptămâna viitoare. 

Un tribunal din regiunea germană Baden-Wurttemberg a anulat restricțiile impuse pe timpul nopții. Asta înseamnă că la nivel național, restricția impusă pentru orele 20:00 – 5:00 va fi ridicată joi.

De la începutul pandemiei, Germania a înregistrat 61.675 de decese și peste 2 milioane de cazuri confirmate. Aproape 2,3 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 982 de mii au primit deja și o a doua doză.

Surse alternative: DPA, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday