Cancelarul german subliniază că și într-un scenariu în care vaccinurile de la Johnson & Johnson și CureVac nu mai primesc aprobare, Germania va putea oferi fiecărui adult o doză până la sfârșitul verii. Niciun vaccin pentru copii nu a fost încă aprobat.

Merkel a adăugat că încă nu este clar dacă imunitatea va trebui reînnoită în fiecare an și a avertizat că nu există o certitudine absolută, în condițiile în care noile tulpini ale coronavirusului ar putea modifica toate planurile.

Dacă, de exemplu, apare o tulpină rezistentă la actualele vaccinuri, atunci o luăm de la capăt”, a spus aceasta.

Merkel a spus că “au existat motive întemeiate” pentru ritmul modest de vaccinare în Europa, în comparație cu alte zone ale lumii. De altfel, guvernul german a fost criticat pentru ritmul lent de vaccinare.

Liderul guvernului german precizează că a decis să solicite în regim normal, nu de urgență, aprobarea vaccinurilor și de a respecta intervalul prescris dintre doze, “pentru a construi încrederea publicului”.

Va fi greu în primul trimestru”, a declarat primarul Berlinului Michael Mueller la aceeași conferință de presă, în timp ce premierul landului Bavaria a recunoscut că așteptarea va pune la încercare răbdarea populației.

Numeroase guverne din țările Uniunii Europene au fost criticate pentru ritmul lent de vaccinare împotriva Covid-19, în comparație cu Marea Britanie, Israel și Statele Unite, mai ales după ce furnizorii-cheie au redus dozele de vaccinuri.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday