Cancelarul german spune că țara se află “într-o etapă dificilă a pandemiei”, dar se întrevăd și motive de optimism. “Pe de o parte, numărul infecțiilor zilnice scade treptat. Și numărul persoanelor la terapie intensivă scade. Toate acestea sunt vești bune. Dar virusul este încă foarte periculos. Avem un număr de decese șocant de ridicat, mai mult de 1.000 de oameni astăzi”, a spus Merkel. 

”Până la sfârșitul verii, vom fi oferit un vaccin fiecărui german”, a mai spus cancelarul german, adăugând că, deși noile variante ale coronavirusului reprezintă un motiv major de îngrijorare, vaccinurile nou dezvoltate pot fi adaptate relativ rapid pentru a oferi protecție față de aceste mutații. 

Merkel a dat asigurări că Germania va avea “doze de vaccin mai mult decât suficiente” în cursul acestui an, iar în a doua parte a anului speră, chiar, să poată dona altor state excedentul de vaccinuri.

Surse alternative: Reuters, Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday