Andreas Westerfellhaus a sfătuit familiile să sărbătorească Crăciunul „în ture” anul acesta pentru a reduce riscul de infectare. Potrivit comisarului, familiile ar trebui să sărbătorească și să se întâlnească cu mai puțini oameni, pe rând, fără adunări mari așa cum este obiceiul de Crăciun în familiile germane.

„Vremurile neobișnuite necesită soluții neobișnuite. Cei care nu locuiesc în aceeași casă, ar putea sărbători împreună în zile diferite. Puteți face cadouri și pe 28 decembrie sau chiar mai târziu”, a spus el, într-un interviu pentru Bild.

În Germania familiile se întâlnesc pentru a-și da cadouri și se bucură de obicei de o masă modestă pe data de 24 decembrie, în timp ce ziua de 25 este rezervată pentru o sărbătoare a întregii familii.

Cu privire la căminele de bătrâni, comisarul a spus că nu știe deocamdată sub ce formă vor fi permise vizitele la toate aceste instituții. Westerfellhaus a mai declarat că restricțiile anterioare au avut un impact major asupra psihicului rezidenților căminelor de bătrâni și că vizitele ar trebui organizate în așa fel încât să se evite un potențial focar.

„Lupta cu pandemia este importantă, dar menținând în același timp calitatea vieții oamenilor. În special pentru persoanele cu demență, contactul personal nu poate fi înlocuit cu altceva”, a mai spus agentul federal pentru îngrijire medicală.

Recent, Angela Merkel le-a cerut germanilor “disciplină”, pentru a putea opri creșterea rapidă a numărului cazurilor de coronavirus. Noi restricții ar putea fi decise azi.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday