Cancelarul german Olaf Scholz și liderii celor 16 landuri ale țării au stabilit vineri o nouă serie de restricții pentru a reduce răspândirea variantei Omicron. Astfel, pot intra în restaurante doar persoanele care sunt complet vaccinate sau care au trecut prin boală și care pot oferi, în plus, fie dovada vaccinării cu a treia doză, fie rezultatul negativ al unui test.

Este o regulă strictă, dar este una necesară care ne va ajuta să controlăm mai bine numărul de infectări în viitor”, a declarat cancelarul. Liderii federali au aprobat, de asemenea, scurtarea perioadelor de carantină sau de autoizolare la zece zile ,respectiv șapte, pentru persoanele care prezintă un test negativ PCR. Persoanele care au doza booster și sunt contacți ai unei persoane confirmată pozitiv nu mai trebuie să se autoizoleze.

Scholz a subliniat rolul central pe care îl va juca doza booster în săptămânile și lunile următoare, spunând că “cea mai bună protecție împotriva variantei Omicron este vaccinarea cu cea de-a treia doză”.

În prezent, în Germania 71,5% din populație este complet imunizată, iar 40,9% a primit și a treia doză de vaccin. Guvernul lui Scholz a stabilit un obiectiv de vaccinare de 80% și speră să administreze 30 de milioane de doze booster până la sfârșitul lunii ianuarie. Joi, Germania a înregistrat 64.340 de noi cazuri Covid și 113.368 de decese, potrivit Institutului Robert Koch.

Sursă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday