Acordarea acestor facilități vine și în contextul accelerării campaniei de vaccinare, Germania fiind singura țară europeană care reușește acum să vaccineze mai mult de un milion de persoane pe zi. Până acum peste 26 de milioane de germani (34%) au primit deja o primă doză, iar autoritățile intenționează să administreze vaccin anti-Covid tuturor adolescenților cu vârsta de peste 12 ani până la sfârșitul lunii august. Totodată, de la sfârșitul săptămânii trecute autoritățile au decis să permită imunizarea la liber cu vaccinul AstraZeneca a tuturor persoanelor de peste 18 ani, iar rapelul nu va mai fi făcut la 12 săptămâni, ci la patru după prima doză. 

De asemenea, cetățenii străini complet imunizați sau care fac dovada că au trecut prin boală nu mai trebuie să stea în carantină la intrarea în Germania.

Noile măsuri, adoptate în această săptămână de parlament, la propunerea Cabinetului Merkel, vin însă abia după ce a fost adoptat un sistem prin care carantina este introdusă automat în regiunile în care incidența epidemică depășește 1 la mie, fără a mai fi nevoie de aprobarea guvernelor locale.

Vineri, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a spus pentru prima dată că al treilea val pare să fi trecut: ”Tendința din ultimele săptămâni a fost confirmată. Al treilea val pare depășit”. Totuși, spre deosebire de alte țări europene, Germania nu a stabilit încă un plan de redeschidere a restaurantelor și barurilor, nici chiar a teraselor. Restricțiile sunt în vigoare de la începutul lunii noiembrie, iar la jumătatea lunii decembrie cancelarul Angela Merkel anunța măsuri și mai stricte, respectiv închiderea școlilor și a firmelor care nu puteau asigura munca de acasă. 

Potrivit unui sondaj, 64% dintre cetățenii germani sunt în favoarea relaxărilor restricțiilor doar pentru persoanele  vaccinate sau vindecate de Covid, în condițiile în care sunt până acum doar 7 milioane de persoane (sub 10% din populație) care au primit ambele doze. 

Sursă alternativă: Le Figaro

Foto: Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday