Numărul cazurilor de Covid-19 este în continuă creștere de la sfârșitul lunii iulie în Germania, țară care pentru o perioadă a lăsat impresia că poate ține pandemia sub control. Totuși, infectările cu coronavirus sunt mult mai puține decât în perioada martie – aprilie, când Germania a înregistrat și peste șase mii de cazuri zilnice. 

Cancelarul Angela Merkel avertiza la sfârșitul lui septembrie că iarna va aduce creșteri dramatice ale numărului infectărilor cu coronavirus. Merkel preciza că dacă traiectoria actuală a creșterii numărului de cazuri continuă, Germania s-ar putea confrunta cu peste 19.000 de cazuri zilnice în lunile de iarnă.

„Trebuie să stăpânim rapid numărul infecțiilor și să intervenim. Trebuie să stabilim priorități și anume menținerea economiei în funcțiune și menținerea școlilor și creșelor deschise. Fotbalul trece în plan secund, deocamdată”, spunea aceasta Merkel.

Cea mai mare economie a Europei a înregistrat de la începutul pandemiei 306 mii de cazuri de coronavirus și 9.562 de decese.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday