Institutul Robert Koch a raportat joi 33.949 de mii de noi infectări cu coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat de la începutul pandemiei, depășind astfel recordul precedent de la jumătatea lunii decembrie 2020, când 33.877 persoane au fost testate pozitiv. 

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat la începutul acestei săptămâni că Germania se confruntă cu “o pandemie a nevaccinaților”, iar Valul IV “este în plină desfășurare” în toată țara. Tot atunci, oficialul a precizat că, în aceste condiții, o serie de noi restricții pentru cei nevaccinați ar putea intra în vigoare în perioada următoare.

Directorul Institutului de Virologie de la Universitatea Bonn, Hendrik Streeck, a declarat pentru Deutsche Welle că o mare problemă a Germaniei de acum este lipsa de teste: “Nu mai testăm atât de multe persoane ca înainte. Toamna și iarna trecută, sistemul de testare Covid a fost de mare ajutor”.

Deși rata de vaccinare cu schemă completă se apropie de pragul imunității colective (70% din populație), Germania este încă departe de a se număra printre liderii europeni la vaccinare, precum Portugalia (88% din populație) sau Spania (81%). Unitățile medicale din țară sunt presate de numărul mare de pacienți cu Covid, majoritatea nevaccinați.

Starea de urgență la nivel național, care a permis guvernului federal instituirea unor măsuri necesare pentru a controla pandemia, va expira la sfârșitul acestui luni, iar cele trei partide care încearcă să formeze coaliția noului guvern au dat de înțeles că aceasta nu va fi prelungită. 

Sursa: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday