Anchetatorii germani au închis marți o platformă darknet în limba rusă despre care spun că este specializată în traficul de droguri, confiscând monede Bitcoin în valoare de 23 de milioane de euro.

Procurorii din Frankfurt au descris platforma Hydra Market drept “cea mai mare piață ilegală darknet din lume”. Ei au spus că au confiscat infrastructura de servere din Germania.

Destructurarea a fost rezultatul investigații începute în luna august a anului trecut, la care au participat și autoritățile americane. Platforma a fost activă cel puțin din 2015, au mai menționat procurorii. Aceștia au adăugat că, pe lângă drogurile ilegale, au fost oferite spre vânzare documente falsificate, date interceptate și “servicii digitale”. 

Totodată, autoritățile au precizat că Hydra Market are aproximativ 17 milioane de clienți și peste 19 de mii de vânzători înregistrați. Potrivit procurorilor, platforma a avut vânzări de cel puțin 1,23 miliarde de euro doar în 2020.

Sursă: ABC News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday