Testele aprobate sunt parte a strategiei ministrului sănătății, Jens Spahn, de a ajuta cea mai mare economie din Europa să iasă din carantina impusă de la mijlocul lunii decembrie, în contextul pandemiei de coronavirus. Guvernul estimează un cost de 810 milioane de euro pe lună, pentru 30-45 de milioane de teste.

Institutul Federal pentru Medicamente și Dispozitive Medicale a aprobat testele antigen fabricate de companiile Healgen Scientific, Xiamen Boson Biotech și Hangzhou Laihe Biotech, în vederea utilizării de către persoane care nu sunt specialiste în domeniul medical.

Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut constant în Germania în primele săptămâni ale anului, dar în ultimele zile a stagnat, ceea ce îngreunează decizia autorităților de a relaxa restricțiile după 7 martie. Cancelarul Angela Merkel le-a spus luni parlamentarilor din Partidul Conservator că o creștere a capacității de testare și o mai mare disponibilitate a testelor rapide pot ajuta procesul de revenire la normalitate.Rata incidenţei a crescut în ultima săptămână de la 57 de cazuri la 100 de mii de locuitori, la 59,3 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

Alte țări fac, de asemenea, teste la domiciliu în efortul de a limita răspândirea virusului. În Austria, testele sunt deja utilizate în școli și vor fi disponibile gratuit în farmacii, începând cu săptămâna viitoare. În Anglia, voluntarii și poliția au distribuit kituri de testare Covid-19 în încercarea de opri răspândirea noii variante extrem de infecțioase apărută în Africa de Sud.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday