Conform site-ului Bundestag-ului, Germania a decis să trimită direct armament letal Ucrainei. Momentan, a fost anunțat transferul a 1.000 de arme anti-tanc Panzerfaust 3 și 500 de lansatoare portabile de rachete anti-aeriene Stinger. Guvernul de la Berlin a mai aprobat și transferul obuzierelor din Estonia către Ucraina, transfer refuzat luna trecută, afirmă Zeit Online.

Conform Deutsche Welle, guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a aprobat cererea olandeză de transfer a 400 de aruncătoare de grenade anti-tanc de tip Panzerfaust 3 către armata ucraineană, probabil acompaniate de muniție.

Această mutare este o evoluție importantă, Germania refuzând până acum să trimită armament letal Ucrainei și blocând orice încercare de a transfera echipament produs în Germania de către alte țări. Luna trecută Germania a refuzat cererea Estoniei de a transfera către Ucraina a unor obuziere vechi, produse înainte de 1989 de către Germania de Est.

Este neclar dacă Germania va permite și alte asemenea transferuri de armament letal către Ucraina, dar pare probabil că Berlinul nu va furniza armament în mod direct. O parte importantă dintre țările Uniunii Europene și NATO folosesc armament făcut în Germania, care este un producător important de armament la nivel mondial. Această schimbare de politică ar putea permite transferul a unor cantități importante de armament modern către armata ucraineană pentru lupta sa împotriva Armatei Ruse.

Sursă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday