Guvernul de la Berlin a aprobat livrarea de către producătorul de armament Rheinmetall a vechilor tancuri Leopard 1 către Kiev .”Pot confirma că a fost eliberată o licență de export pentru tancurile Leopard 1”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, fără a detalia.

Vineri dimineață, publicația Süddeutsche Zeitung a relatat că Berlinul a aprobat planurile producătorului Rheinmetall de a vinde Kievului 88 de tancuri Leopard 1, odată ce acestea vor fi reparate, pentru suma totală de circa o sută de milioane de euro. Tancurile urmează să intre în dotarea soldaţilor ucraineni imediat după ce vor fi reparate. Totuşi, potrivit unui raport, există probleme în obținerea muniției de 105 milimetri necesară. Deși Brazilia are stocuri mari de astfel de muniție, guvernul brazilian a refuzat până în prezent să o trimită Ucrainei.

Mișcarea vina la nouă zile după ce Berlinul a anunțat că va livra 14 tancuri Leopard 2 la Kiev, ceea ce semnalează o schimbare a politicii Germaniei privind înarmarea Ucrainei.

Surse: DW, Politico

Photo: Rainer Lippert

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday