George Soros susține că UE se confruntă cu trei probleme majore: Dezintegrarea teritorială cauzată de Brexit, criza refugiaților și politica de austeritate provocată de criza financiară  care “a împiedicat dezvoltarea economică a Europei”. Miliardarul american este de părere că “Tot ce putea merge prost, a mers prost, iar UE are nevoie să se reinventeze”.

Încheierea acordului nuclear cu Iranul și “distrugerea” alianței transatlantice dintre UE și SUA vor cauza “un efect negativ asupra economiei europene și va provoaca alte dislocări”, inclusiv o devalorizare a pieței emergente monede. S-ar putea să ne îndreptăm spre o altă criză financiară majoră.”

Acesta propune un plan Marshall finanțat de UE pentru Africa, în valoare de aproximativ 35 de miliarde de euro pe an, ceea ce ar ușura presiunile pe care migranții le exercită pentru Europa. A propus, de asemenea, o transformare radicală a UE, inclusiv abandonarea clauzei care obligă statele sale membre să adere la moneda unică.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-29/soros-sees-new-global-financial-crisis-brewing-eu-under-threat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday