Compania americană General Motors a avertizat vineri că tarifele suplimentare impuse la importurile de mașini ar putea scădea numărul locurilor de muncă și ar restrânge compania. De asemenea, producătorul consideră că astfel sunt izolate întreprinderile din SUA de piața mondială.

Administrația a demarat în luna mai o investigație, pentru a afla dacă vehiculele importate reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, iar președintele  Donald Trump a amenințat în mod repetat că va impune un tarif suplimentar de import de 20%.

Cel mai mare producător de automobile din SUA. a spus că tarifele prea mari ar putea reduce compania, precum și prezența acesteia pe piața națională și internațională.

Tarifele mai mari ar putea, de asemenea, să crească prețurile vehiculelor și să reducă vânzările, conform GM.

Comentariile au fost făcute, când au avertizat că tarifele de până la 25% pentru vehiculele importate ar costa sute de mii de locuri de muncă în domeniul auto, ar ridica dramatic prețurile la autovehicule și ar amenința cheltuielile industriei pentru autoturisme .

https://www.reuters.com/article/us-usa-trade-autos/gm-says-us-import-tariffs-could-mean-smaller-company-fewer-jobs-idUSKBN1JP2PZ

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday