Gabriela Firea continuă războiul mediatic cu președintele PSD, Liviu Dragnea. După ce aseară, prezentă într-o emisiune la TVR, a spus că ar fi „benefic și pentru partid” ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, astăzi, primarul Capitalei a făcut o conferință de presă în care a vorbit despre relația dintre Primăria Generală și guvernele PSD.

Firea a mai declarat că nu se opune amnistie și grațierii, dacă acestea sunt conturate corect juridic și legale: „Noi n-am discutat niciodată de asta în CEX. Doar Dragnea cu apropiații săi au discutat asta. Nu sunt împotriva amnistiei, dar nu sunt de acord cu improvizațiile juridice care se pun la cale acum. Nu trebuie să compromitem România. Trebuie să ne asigurăm că PSD nu trece rușinos în istorie”.

Principalele declarații:

„Vom vorbi despre proiectele blocate despre echipele guvernamentale, despre care se spune că sunt mofturi ale bucureștenilor și despre reacțiile apărute după ziua de sâmbătă și ultimele zile. Care sunt acuzațiile care mi s-au adus după intervenția de la CEx și de la audierea de la Parchet. Se transmite colegilor mei din țară că vreau să pun umărul la dărâmarea Guvernului. Nu vreau să pun umărul la dărâmarea guvernului. Este o intoxicarea marcă Liviu Dragnea, pentru a pune în umbră adevăratele probleme ale românilor, bucureștenilor, pe care n-a vrut să le sprijine.

La nivel de percepție publică, analiza trebuie făcută de colegii mei din Biroul Permanent. Nu vreau să mă substitui prim-ministrului.
O altă acuzație care mi s-a adus este că aș fi fost confiscată de statul paralel. Le aduc aminte celor care au inițiat aceste campanii că la revoluție eram în liceu, nu eram membru de partid, nu am fost racolată de securitate.
Știți cine sunt cei care au negociat ilegitim cu statul paralel. S-a mai spus că m-am dat de partea adversarilor PSD. Toți românii știu că mi-a fost greu la Primărie că am fost printre primii candidați PSD care s-a confruntat cu atitudinile nedemocratice ale opoziției.

O acuzație pe care aș vrea s-o numesc diabolică: Primarul General al Capitalei nu are nicio problemă, toate merg bine, totul e roz în București, se și vede, dar se opune amnistiei și grațierii. Noi n-am discutat niciodată de asta în CEX. Doar Dragnea cu apropiații săi au discutat asta. Nu sunt împotriva amnistiei și grațierii sau altui subiect sensibil, nici eu nici colegii mei cu care am discutat. Nu trebuie să compromitem România, echipa guvernamentală și trebuie să ne asigurăm că PSD nu trece rușinos în istorie. Nu m-am opus proiectelor legale, conturate corect juridic. Nu suntem de acord cu improvizațiile juridice care se pun la cale acum. nu m-am opus și nu mă voi opune niciodată niciun proiect, dacă aceste legal. Dar nici eu nu nici colegii mei nu suntem de acord.
Nu m-am opus de principiu niciunui proiect economic, social, politic, juridic, cât a fost adoptat și dezbătut legal.

Vom deconta toți, nu doar un om. Fac apel la toți colegii mei să înțeleagă că invențiile juridice ne pot duce în haos pe toți. Solicitați deplină legalitate.
Ce solicităm Guvernului. Tot ce ține de administrație locală, de activitatea mea, de Primărie, am rezolvat sau am încercat să rezolvăm. Dar temele aglomerației în trafic nu pot fi soluționate la nivel local.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday