Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, după audierea la Parchetul General, în dosarul evenimentelor de la protestul din 10 august, că s-a încercat ca prefectul Capitalei să fie găsit vinovat pentru intervenția Jandarmeriei.

Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos țap ispășitor, dar ancheta va releva faptul că nu are nicio legătură. Din câte știu, prefectul nu avea cum să aibă acces la secrete de serviciu și la ordine militare, în primul rând, fiind un prefect foarte nou. Prin urmare, nu a făcut altceva decât, conform legii, să contrasemneze, nu să scrie, acel ordin care fusese deja scris de către reprezentantul jandarmeriei”, a declarat Gabriela Firea.

Dacă erau anumite momente care stârneau nemulțumirea opiniei publice și ministrul de Interne era cel care coordona acțiunile, decontul politic era, firește, al dnului Dragnea, pentru că dumnealui a susținut-o și o susține, după cum s-a văzut la CEX. Având în vedere că a declarat cu 2 săptămâni înainte de miting că pentru orice acțiuni ar fi vinovat prefectul, consider că a fost o premeditare a unei posibile vinovății politice spre mine, pentru că dna prefect a lucrat 2 ani cu mine ca și consilier. Nimic nu este întâmplător pe lumea asta și oamenii cu un grad ridica de inteligență nu cred în coincidențe.

Din surse oficiale, nu am fost informată că urmează să aibă loc violențe la mitingul din 10 august și nici că s-ar alătura personaje certate cu legea sau foarte violente”, a mai adăugat Primarul Capitalei.

Gabriela Firea a fost audiată marți, timp de 3 ore, la Parchetul General, ca martor, în legătură cu evenimentele de la protestul din 10 august.

Sâmbătă, Firea a propus demiterea ministrului Carmen Dan, într-o ședință a Comitetului Executiv Național, dar conducerea PSD a respins propunerea. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday