Gabriela Firea consideră că vinovați pentru acest incident sunt cei care ”blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun”.
Sper ca toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta, cu un consorțiu germano-turc.
Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate.  Cu mare dificultate am semnat și contractul pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz.
Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viata oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!”,scrie Firea pe Facebook.
Nicușor Dan, candidat la Primăria Bucureștiului, cere explicații publice de la primarul general și directorul STB pentru incidentul petrecut în centrul Capitalei.

Troleibuzul în flăcări ilustrează perfect incompetența administrației Firea și în privința transportului în comun. Solicit explicații publice de la Primarul General, Gabriela Firea, și de la directorul STB! Vă reamintesc că directorul STB a fost trimis de doamna Gabriela Firea la conferința mea de presă de vineri pentru a mă sabota, alături de viceprimar și alți angajați ai STB și ai Primăriei. Acestea sunt preocupările STB și ale doamnei Firea, nu modernizarea parcului auto al STB!

Este inacceptabil ca viața oamenilor să fie pusă în pericol pentru că parcul auto al STB este învechit, troleibuzele, autobuzele, tramvaiele sunt absolut mizerabile, iar toate achizițiile făcute de doamna Firea sunt cel puțin dubioase.”, scrie Dan pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu, șeful PLUS București, acuză Primăria Capitalei că a achiziționat troleibuze de la o firmă care a prezentat la licitație respectivă certificat de omologare pentru autobuze, în loc de troleibuze.

Un troleibuz a luat foc în centrul capitalei. Nimic surprinzător pentru cei care știu situația troleibuzelor – un mijloc de transport ecologic complet ignorat de administrațiile Firea și Oprescu.

Mai nou, Primăria Capitalei cumpără troleibuze de la o firmă din Turcia care a prezentat la licitație certificatul de omologare al unui autobuz.”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Ciprian Ciucu, fost consilier PNL, cataloghează evenimentul ca fiind unul extrem de grav.

Un troleibuz a luat foc în Centru. De competentă ce este administrația Firea. Eu nu îmi aduc aminte de atât de multe incidente la RATB ca în aceste vremuri.
București, 2020! Pe timp de pace… Da, incompetența are și astfel de rezultate. Troleibuzele sunt vechi, neîntreținute, neverificate.
Din fericire nu sunt victime.

Acest incident este extrem, extrem de grav. La repeziciunea cu care s-a întins focul nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să fie călători înăuntru.

Comunicatul lui Firea despre troleibuzul care a ars este fix în stilul ei: alții sunt de vină!
Nu are rușine! După 4 ani alții sunt de vină!
A făcut revoluție în trafic. O impostoare!”, a postat Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că un troleibuz a luat foc, duminică, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală. Nu au fost raportate victime. Cauzele incendiului nu se cunosc încă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday