Până acum fundația soților Gates a donat 1,75 de miliarde de dolari pentru vaccinuri și tratamente pentru coronavirus. 

Noua finanțare se va concentra pe două domenii principale: continuarea cercetării și dezvoltării de noi teste, tratamente și vaccinuri împotriva Covid-19 și îmbunătățirea metodelor de livrare ale vaccinurilor, pentru a putea fi distribuite în siguranță și cât mai ieftin posibil la scară mondială, pentru a fi accesibile și țărilor cu venituri mici.

„Pentru ca lumea să devină mai bună pentru toți depinde de acțiunile liderilor lumii și de angajamentul lor de a furniza teste, tratamente și vaccinuri persoanelor care au nevoie de ele”, a declarat Melinda Gates.

Marea Britanie a devenit marți prima țară care a început vaccinarea în masă cu serul de la Pfizer-BioNTech. 

Canada a aprobat același vaccin miercuri, în timp ce FDA urmează să acorde o autorizație provizorie săptămâna aceasta. 

Cu toate acestea, vaccinul Pfizer se confruntă cu provocări, în special în țările cu venituri mai mici, din cauza cerințelor sale de depozitare la -70 de grade Celsius, mult sub standardul de temperatură de 2-8 grade Celsius necesar pentru vaccinurile normale. 

„Avem medicamente noi și mai multe vaccinuri potențiale decât ne-am fi putut aștepta la începutul anului. Dar aceste inovații vor salva vieți doar dacă vor putea ajunge la oameni ”, a declarat Bill Gates.

Surse alternative:  Forbes; Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday