De asemenea, autoritățile vor interzice creșterea nurcilor pentru blană, potrivit ministrului Mediului.

Tranziția va dura câțiva ani, iar firmele existente care organizează spectacolele de animale vor primi sprijin guvernamental de peste opt milioane de euro pentru trecerea la un nou model de afaceri. Ministrul a spus că măsurile vor afecta aproximativ 80 de circuri, care au aproximativ 230 de animale, inclusiv elefanți, hipopotami, lupi și altele.

Franța, care are trei delfinarii, nu va permite deschiderea unora noi și dorește închiderea celor existente în termen de șapte până la zece ani.

Aproximativ 20 de țări europene au interzis sau au limitat deja prezența animalelor sălbatice în circuri. În Franța, multe orașe nu mai permit circurilor cu spectacole de animale sălbatice să își ridice corturile.

Șeful asociației franceze de expoziții pentru animale, William Kerwich, a declarat că interdicția este „un cuțit în spate” pentru o industrie care „suferă deja de limitele de participanți în contextul pandemiei de coronavirus”. A reclamat că mulți oameni vor rămâne fără loc de muncă și că „animalele născute în captivitate nu pot fi eliberate în sălbăticie”.

Foto: Unsplah/Becky Phan.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday