Politicianul francez Stephane Claireaux, membru al partidului “La Republique En Marche”, a fost atacat cu noroi, duminică, în fața locuinței sale. “Cu siguranță voi face o plângere penală. Unii oameni cred că guvernul nu ia deciziile corecte. Cu toții primim amenințări cu moartea, iar la un moment dat acest lucru trebuie să înceteze, a declarat Claireaux.

Atacul a avut loc în timp ce la Paris erau proteste împotriva restricțiilor impuse nevaccinaților, fiind nevoie ca forțele de ordine să intervină cu gaze lacrimogene pentru a ține mulțimea sub control. Totuși, nu este singurul incident de acest fel. Luna trecută, garajul unui parlamentar al aceluiași partid a fost incendiat, înaintea unui vot pentru extinderea restricțiilor epidemice. 

Săptămâna trecută, zeci de parlamentari au afirmat că au primit amenințări cu moartea din partea unor protestatari anti-vaccinare. Președintele Macron declara tot săptămâna trecută, folosind un controversat joc de cuvinte, că urmărește “să-i enerveze” pe cei nevaccinați prin adoptarea noilor restricții antiepidemice.

Franța a demarat la începutul acestui an procesul de transformare a permisului de sănătate, acordat anul trecut și celor testați sau trecuți prin boală, într-un certificat de vaccinare, ceea ce înseamnă că numai persoanele vaccinate cu schemă completă vor mai putea să intre în restaurante, cafenele și alte locuri publice.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday