„Dacă primul val de coronavirus a fost mai mult ca o cursă de sprint, al doilea va fi precum un maraton” explică Olivier Joannes-Boyau, șeful Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din Bordeaux.

Numărul de spitalizări a crescut masiv în orașele mari, precum Parisul, Marsilia, Bordeaux, iar cel al cazurilor noi raportate zilnic de autoritățile sanitare crește zilnic. Dacă în timpul perioadei de carantină, francezii raportau un număr maxim de 7.568 de cazuri noi, acum raportează o medie de zece mii de cazuri. În ultima săptămână, numărul persoanelor aflate la terapie intensivă a crescut cu 25%, însă este totuși mai mic față de maximul atins în lunile de primăvară.

Specialiștii se tem însă de ce va urma. Stocurile unității din Bordeaux au fost aprovizionate cu steroizi (care ameliorează simptomele) și ventilatoare mai performante.

Guvernul și-a propus să nu mai impună restricții generale, pentru a nu mai afecta economia, așa că a delegat responsabilitatea controlării răspândirii virusului către autoritățile locale. În Bordeaux, autoritățile au adăugat locuri noi pe lista unde masca este obligatorie și au limitat numărul de participanți la reuniuni publice. 

Astăzi, ministrul francez al Educației a anunțat închiderea a 81 de școli, după ce 1.200 de elevi au fost depistați ca infectați cu coronavirus, numai în ultima săptămână.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday