Update 9 decembrie, ora 09:45: Cinci din șase persoane aflate la bord. Aparatul de zbor efectua o misiune de salvare, dar s-a prăbușit dintr-o cauză încă necunoscută.

Președintele Macron a transmis mesaje de susținere supraviețuitorului și către familiile victimelor. Ministrul Afacerilor Interne, Gérald Darmanin, a precizat că va vizita locul accidentului, potrivit BBC.

 

Știrea inițială

La bordul elicopterului se aflau doi piloți, doi salvamontiști și doi operatori de troliu. Autoritățile locale transmit că persoana care pilota a reușit să se catapulteze din aparatul de zbor și a alertat serviciile de urgență.

Prefectura districtului a anunțat că a reușit să ia legătura cu una dintre persoanele aflate la bord, dar nu specifică dacă aceasta este pilotul. În căutarea persoanelor au fost trimise trei elicoptere, care au întrerupt deocamdată căutările din cauza ceții dense. Peste 40 de persoane au fost mobilizate în echipe de căutare la sol.

Incidentul a avut loc la ora 20:10 (ora României) în orașul Bonvillard din regiunea Savoie, la câțiva zeci de kilometri de granița cu Italia.

Surse alternative: Reuters, Euronews, BFM TV.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday