Am înregistrat peste 7,5 milioane de accesări ale site-ului pentru programare la vaccinare, în doar câteva minute. Astfel, peste 900 de mii de persoane au fost programate, un număr de două ori mai mare decât recordul din luna mai”, a declarat Stanislas Niox-Chateau, administratorul unuia dintre cele mai mari site-uri pe care se pot face programări.

Pentru a combate răspândirea variantei Delta în Franța, Emmanuel Macron a anunțat luni seara că pentru a nu fi vizați de noile restricții antiepidemice, oamenii vor trebui să se vaccineze sau să prezinte teste negative Covid inclusiv pentru a intra în restaurante, baruri, cinematografe sau teatre. Totodată, președintele a transmis că din 15 septembrie se vor aplica sancțiuni pentru personalul medical care refuză inocularea. Acesta a mai subliniat că aceste adeverințe vor fi cerute și de personalul autorizat în avioane și în trenuri, începând de luna viitoare. 

Franța a vaccinat anti-Covid cu schemă completă, până la acest moment, 40% din populația eligibilă, pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în țară. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday