Ahmed Naser Al-Raisi, din Emiratele Arabe Unite, a fost numit președinte al Interpol în noiembrie 2021, în ciuda acuzațiilor din partea activiștilor pentru drepturile omului că a fost complice la acte de tortură în închisorile din țara natală.

Conform unui oficial din cadrul Procuraturii Antiterorism din Paris, o anchetă preliminară a fost începută în luna martie, după un acord dat de un judecător special desemnat să studieze dosarul deschis în baza unor plângeri formulate de doi cetățeni britanici deținuți în țara arabă.

Purtătorul de cuvânt al organizației de cooperare între structurile de poliție a declarat că este prematur să se pronunțe pe acest subiect. A adăugat, în schimb, că președintele are un rol neplătit, cu normă parțială, și că activează cu normă întreagă în propriul stat.

Unul dintre cetățenii britanici care au formulat plângeri spune că în 2018 a fost ținut în izolare timp de șapte luni în 2018 în Emiratele Arabe Unite. Susține că a venit în țară pentru studii de doctorat, dar a fost acuzat de spionaj. Profesorul mai afirmă că el și familia sa ar fi fost amenințați într-un penitenciar aflat sub autoritatea lui Al-Raisi. Ulterior, autoritățile din Emirate au negat toate acuzațiile.

Sursa: Reuters

Sursa foto: Facebook Interpol HQ

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday