Anunțul privind numirea lui Castex a fost publicat și pe pagina oficială a palatului Elysee, însă administrația nu a oferit detalii suplimentare. Emmanuel Macron nu a susținut încă declarații cu privire la acest subiect, dar numirea a venit la doar câteva ore de la demisia lui Edouard Phillipe.

BMFTV îl numește pe Castex „un funcționar public cu experiență”. În vârstă de 55 de ani, Jean Castex a fost și secretar general adjunct al președinției Republicii sub Nicolas Sarkozy, din 2010 și până la sfârșitul mandatului. „Are conexiuni peste tot, poate face ceea ce trebuie făcut la momentul potrivit”, a declarat Franck Louvrier, un fost consilier.

Demisia lui Philippe a venit pe fondul zvonurilor potrivit cărora președintele Macron pregătea o remaniere a cabinetului pentru a se concentra pe redresarea economică post-coronavirus, dar și pentru a se pregăti pentru campania electorală.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday