Pentru călătoriile care depășesc distanța de 10 kilometri față de locuință, va fi necesară o declarație pe propria răspundere. De asemenea, circulația fără un motiv întemeiat, în intervalul orar 19 – 6, este interzisă; toate magazinele neesențiale vor fi închise. Restricțiile se vor aplica din această sâmbătă și vor fi valabile pentru o lună de zile.

Euronews notează că președintele francez a fost criticat pentru reticența sa de a lua măsuri mai severe, deși numărul cazurilor noi și bilanțul pacienților de la ATI a crescut în ultimele săptămâni. Macron a mai anunțat că de la jumătatea lunii mai, începe procesul de ridicare graduală a restricțiilor.

“Siguranță, echilibru, responsabilitate: acestea sunt cele trei principii care ne-au determinat, la sfârșitul lunii ianuarie, să favorizăm consolidarea acestei strategii de testare. Ne-a salvat săptămâni prețioase. În ultimele săptămâni, însă, ne confruntăm cu o nouă situație, o cursă de viteză”, a declarat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a recunoscut miercuri că “a făcut greșeli” în gestionarea crizei de sănătate. “În fiecare etapă a acestei epidemii, am putea să ne spunem că am fi putut face mai bine, că am făcut greșeli. Toate acestea sunt adevărate. Dar știu un lucru:  am învățat și ne-am îmbunătățit de fiecare dată”, a spus Macron.

Surse alternative: BFMTV, Euronews, BBC

Foto: Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday