În timpul unei băi de mulțime într-o piață din Cergy, o suburbie la 30 de kilometri nord-vest de Paris, președintele francez Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii cherry, la doar trei zile după ce a fost reales. Vizita a fost una anunțată târziu de către Palatul Elysee, chiar în această dimineață.

Pe imaginile prezentate de presa franceză, se poate observa că roșiile nu lovesc direct în președinte, ci într-un cetățean din apropiere, dar gestul a provocat agitație. Agentul însărcinat cu paza lui Macron a deschis repede o umbrelă, pentru a-l proteja. Ulterior, președintele a fost scos din mulțime.

Înainte de incident, șeful statului a spus că vizitează Cergy, un oraș cu o populație de aproximativ 65 de mii de locuitori, pentru a-și arăta angajamentul de a asculta și de a guverna pentru toți francezii: Am venit să transmit că am auzit vocile tuturor și că voi continua să mă implic în cartierele care se află în cea mai mare dificultate… în fiecare zi”.

Aproape jumătate dintre alegătorii din Cergy (48%) au optat pentru candidatul de extremă stânga Jean-Luc Mélenchon în primul tur al alegerilor prezidențiale din 10 aprilie, Macron fiind mult în urmă, cu doar 23,7%.

Sursă alternativă: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday