Într-o declarație la sfârșitul summitului de la Versailles, liderul francez a declarat că Marea Britanie nu a reușit să-și schimbe politicile cu privire la obținerea vizelor de către refugiații ucraineni, care prevăd la acest moment că solicitanții trebuie să se prezinte personal fie la Bruxelles, fie la Paris, scrie The Guardian.

“În ciuda tuturor declarațiilor mărețe, guvernul britanic a continuat să aplice regulile actuale care nu sunt menite să îi întâmpine [cu brațele deschise] pe refugiații ucraineni care doresc să ajungă pe teritoriul britanic. Politicile actuale impun ucrainenilor să parcurgă sute de kilometri pentru a solicita o viză. Sper ca cetățenii ucraineni care au trecut prin atâta groază și au traversat Europa pentru a ajunge la familiile lor pe teritoriul Regatului Unit vor fi tratați mai bine”, a declarat Emmanuel Macron.

Spre comparație, politicile UE permit trecerea cetățenilor ucraineni pe teritoriul oricărei țări membre, fără viză, pentru 90 de zile. De asemenea, refugiații ucraineni au dreptul de a trăi și lucra pe teritoriul UE timp de trei ani.

Sursa: The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday