Într-un interviu la BFMTV, Jean-François Delfraissy, șeful Consiliului Științific a spus că politicienii vor trebui să decidă în această săptămână dacă Franța va intra într-o carantină națională strictă, așa cum a fost cea din primăvara anului trecut, sau printr-una mai blândă, ca cea din toamnă. “Altfel, la jumătatea lunii martie vom fi într-o situație foarte dificilă”, a declarat Delfraissy, care a explicat că deja tulpina englezească a coronavirusului reprezintă între 7% și 9% din cazurile identificate în Paris și în alte regiuni ale Franței.

Guvernul se va întruni miercuri pentru a decide dacă trebuie să ia măsuri suplimentare, după ce numărul cazurilor zilnice a crescut din nou la peste 20 de mii, în ciuda prelungirii restricțiilor de circulație pe timpul nopții (după ora 18).

Delfraissy a spus că apariția variantelor mai contagioase din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și, mai nou, din California, au schimbat complet situația pandemiei în ultimele trei săptămâni: “Aceste noi variante sunt echivalentul unei a doua pandemii”, a spus consilierul științific. “Urmează o cursă de trei luni între răspândirea variantei engleze și vaccinarea cât mai multor persoane”, a spus el, exprimându-și încrederea că Franța va reuși să vaccineze între 6 și 8 milioane de oameni până la jumătatea lunii aprilie, dar în niciun caz 70 de milioane până la sfârșitul lunii august, așa cum este planul ministrului Sănătății.

Sursă: BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday