Conform planului prezentat de Emmanuel Macron, începând cu 3 mai, elevii din gimnaziu din clasele a treia și a patra, dar și cei de la liceu, vor începe cursurile în format fizic, la jumătate din capacitate. De asemenea, va fi anulată limitarea circulației la cel multe zece kilometri în jurul domiciliului. Autoritățile vor recomanda în continuare munca de acasă. 

Carantina de noapte va fi redusă începând cu 19 mai, astfel că aceasta va începe de la ora 21:00, în loc de 19:00, în prezent. Magazinele și terasele barurilor se vor redeschide la o capacitate de maxim 6 persoane la o masă. Totodată, se vor redeschide sălile de sport, muzeele și obiectivele culturale, inclusiv cinematografele.

Din 9 iunie, carantina de noapte va intra în vigoare de la ora 23:00, iar activitatea restaurantelor se va redeschide și în interior. Totodată, adunările de până la 1000 de persoane vor fi autorizate. În continuare, carantina de noapte va fi eliminată complet de la 30 iunie. Accesul la evenimentele cu mai mult de 1000 de persoane va fi decisă de autoritățile locale. 

Sursa: BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday