Potrivit lui Jean Castex, decizia face parte din efortul Franței de a opri înmulțirea cazurilor Covid, în special în contextul răspândirii tulpinii Delta. Astfel, de duminică (18 iulie), persoanele nevaccinate care vin din Regatul Unit, Spania, Portugalia, Cipru, Olanda și Grecia vor trebui să prezinte un test Covid care a fost efectuat cu mai puțin de 24 de ore înainte de călătorie.

În prezent, testele pot fi efectuate cu 48 de ore pentru călătorii din Marea Britanie și cu 72 de ore înainte pentru cetățenii din celelalte țări menționate. „Deoarece vaccinurile sunt eficiente împotriva virusului, inclusiv împotriva variantei Delta, cerința pentru călătorii cu schema completă de vaccinare de a face un test PCR va fi ridicată începând de sâmbătă, 17 iulie, indiferent de țara de origine”, a adăugat premierul.

Astfel, călătorii complet vaccinați din orice țară vor putea intra în Franța fără a prezenta teste.

Anunțul lui Castex a fost făcut la o zi după ce guvernul britanic a anunțat că nu va ridica măsura carantinei obligatorii pentru cetățenii francezi.

Surse alternative: Euronews, RFI

Foto: Inquam/George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday