Premierul Jean Castex a declarat la conferința săptămânală despre Covid-19 că “Circulația virusului s-a accelerat în ultimele două săptămâni și acest lucru este în mod clar legat de varianta din Marea Britanie”. Acesta a avertizat că sistemul sanitar este încă sub presiune, chiar dacă noile cazuri de Covid-19 nu înregistrează o creștere exponențială.

În zonele cu incidență crescută s-au luat unele măsuri restrictive, precum obligativitatea purtării măștii și închiderea mall-urilor, iar Castex a încurajat autoritățile locale să interzică evenimentele organizate în spații publice, mai ales în weekend.

Ar fi trebuit să vaccinăm cel puțin 20 de milioane de oameni până la mijlocul lunii mai”, a afirmat Jean Castex. Conform planului de vaccinare al Franței prezentat de șeful Guvernului, până la vară ar trebui vaccinate 30 de milioane de persoane.

Surse alternative: BFMTV, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday