Potrivit autorităților, 3,8 milioane dintre testele efectuate săptămâna trecută sunt teste antigenice și reprezintă mai mult de două treimi (67,4%) din totalul testelor pentru Covid efectuate între 9 august și 15 august. În total, săptămâna trecută, au fost efectuate 5.706.700 de teste RT-PCR și rapide, față de 4.194.900 în săptămâna precedentă. Astfel, s-a înregistrat o creștere cu 1.511.700 de teste de la o săptămână la alta.

Creșterea cea mai mare s-a înregistrat în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, pentru care ponderea testelor a crescut cu 47%. Pentru categoria de vârstă 16-25 de ani, numărul testelor efectuate a fost cu 35% mai mare, iar pentru categoria 41-65 de ani, a fost de 40%.

De asemenea, săptămâna trecută a mai fost înregistrat un record, peste un milion de teste efectuate într-o singură zi. În ciuda numărului mare de teste, Direcția de Cercetare, Studii, Evaluare și Statistică (DREES) spune că rezultatele pentru fiecare persoană au fost livrate în mai puțin de 24 de ore.

Cererea pentru testare a explodat după ce autoritățile au introdus ”permisul de sănătate” în baza căruia francezii pot intra în baruri, restaurante, spitale, mijloacele de transport în comun și în alte locuri publice. Totodată, de la jumătatea lunii octombrie testele Covid nu vor mai fi gratuite, cu excepția cazului în care sunt prescrise de un medic, măsura fiind introdusă de autorități pentru stimularea vaccinării.

Surse alternative: BFMTV, DREES

Foto: Jerome Labouyrie | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday