Potrivit datelor publicate de autoritățile franceze, în acest moment în spitale sunt internați 9.022 de pacienți cu Covid, dintre care 833 au fost primiți în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare nivel din 27 iunie. De asemenea, de duminică și până luni, au fost înregistrate în spitale 68 de decese asociate Covid. La Terapie Intensivă sunt internați 1.667 de pacienți, dintre care 230 au fost aduși în ultimele 24 de ore, cu 111 mai mult decât în ​​ziua precedentă. În urmă cu o săptămână, la ATI erau internați 1.232 de pacienți cu Covid.

Din cauza numărului tot mai mare de cazuri de Covid-19 și a circulației mai multor variante, Agenția federală americană de sănătate (CDC) le-a cerut americanilor să evite călătoriile în Franța, ridicând avertismentul de sănătate la nivelul maxim de risc (4). Pe lângă Franța, au fost incluse în categoria maximă de risc și Israel, Cisiordania și Thailanda. Și Departamentul de Stat al SUA le-a cerut americanilor să nu mai călătorească în Franța. 

”Dacă trebuie să călătoriți în Franța, asigurați-vă că sunteți complet vaccinați înainte de a merge. Din cauza situației actuale din Franța, chiar și călătorii complet vaccinați pot fi expuși riscului de a contracta și răspândi variante ale Covid-19”, spune CDC. 

De la începutul campaniei de vaccinare în Franța, au fost imunizate 44,98 de milioane de persoane cu cel puțin o doză (66,7% din populația totală) și 37.5 milioane persoane sunt complet vaccinate (55,6% din populația totală).

Surse alternative: BFMTV, CDC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday