Autoritățile au raportat luni 4.240 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, în scădere față de cele 18.346 de noi cazuri anunțate duminică. Totuși, bilanțul zilnic este mai mare față de lunea trecută, când erau raportate 3.736 de cazuri. Noile date cresc temerile că țara ar putea fi nevoită să recurgă la al treilea blocaj național.

Numărul persoanelor tratate în unități de terapie intensivă pentru COVID-19 a crescut din nou la 3.041, depășind pragul de trei mii – o limită care a determinat guvernul să relaxeze a doua carantină pe 15 decembrie.

Numărul de cazuri din Franța de la începutul pandemiei se ridică acum la 3.057.857, al șaselea cel mai mare bilanț din lume.

Amintim că președintele Consiliului Științific, principalul consilier al guvernului, spune că varianta englezească a coronavirusului este de neoprit: “Va trebui să intrăm într-o nouă carantină. Noile tulpini echivalează cu începutul unei noi pandemii.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday