,,Se răspândește lepra în Europa, naționalismul  a renăscut. Am nevoie de oameni care să creadă în ideea Europei, de cetățeni francezi care să creadă în acest proiect, întrucât ei știu care a fost prețul naționalismului, prețul prostiei”, a președintele Franței, informează AFP.

Ministrul Dezvoltării al Italiei a răspuns declarației lui Macron: ,,Adevărata lepră este ipocrizia celor care au respins imigranții la frontieră și care dau lecții morale despre dreptul la o repartizare echitabilă a imigranților. Solidaritatea este europeană sau nu este deloc”, a spus Luigi di Maio.

Franța și Italia au negociat în ultimele 10 zile, după refuzul Romei de a prelua o navă de migranți. Cei 629 de pasageri de la bord au fost, de asemenea, respinși și de Malta înainte de a fi acceptați de Spania. Cazul a atras atenția asupra sentimentului anti-migranți care este în creștere în Europa.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday